PREVENTIS

Terapijski ultrazvuk

Za što služi terapijski ultrazvuk?

Terapiju ultrazvukom primjenjujemo kod osteoartritisa, miofascijalnog bola, burzitisa, sindroma karpalnog tunela, bola koju uzrokuje ožiljno tkivo, fantomske boli udova, iščašenja zglobova i istegnuća mišića. 

Terapijski ultrazvuk ima tri načina djelovanja: mehaničko, biokemijsko i toplinsko.

Mehanički u obliku mikromasaže mekog tkiva pri čemu dolazi do mehaničkog stezanja i rastezanja tkiva zbog čega ono postaje gibljivije.

Biokemijsko djelovanje pretvara sol stanje u gel stanje i razbija velike molekule na manje jedinice (miogeloze i ožiljkasto tkivo)

Toplinskim djelovanjem zagrijavaju se dublje smještena tkiva. Količina toplinske energije ovisi o intenzitetu, trajanju i veličini područja koje se tretira.

Rezultat primjene ultrazvučne terapije su povećanje temperature tkiva na tretiranom području, poboljšana cirkulacija i izmjena tvari te poboljšana elastičnost tkiva i smanjenje bola.

Tretman je bezbolan i siguran, a pacijent tijekom tretmana može osjetiti tek blago pulsiranje ili blagu toplinu na koži. Tijekom terapije zagrijavamo strukture u blizini kosti te tako potičemo obnavljajuće procese u kroničnim degenerativnim i upalnim stanjima.

Ultrazvuk se na tijelo aplicira sondom, a na kožu se stavlja kontaktno sredstvo poput ulja, gela ili kreme. Zagrijava se tkivo duboko u tijelu i tako se smanjuje bol, spazam i upala mišića i zglobova. Terapija ultrazvukom može se primijeniti i u vodenoj kupki kod reumatskih stanja. 

▪ osteoartritis
▪ miofascijalni bol
▪ entezitis
▪ burzitis
▪ tendovaginitis
▪ peritendinitis
▪ kapsulitis
▪ ozljeda ligamenata
▪ ozljeda zglobnih čahura
▪ bol i upala zglobova
▪ sindrom karpalnog tunela
▪ bola, spazma i upala mišića
▪ artroza
▪ sportske ozljede 

▪ akutna upalna stanja i svježe ozljede
▪ pacemaker
▪ dijelovi tijela sa slabom cirkulacijom
▪ trudnoća
▪ osteoporoza
▪ strana tijela u tkivu
▪ maligni tumori
▪ flebotromboza i tromoflebitis
▪ aktivna plućna tuberkuloza
▪ krvarenja
▪ hemofilija 

TERAPIJSKI ULTRAZVUK

Obratite nam se s povjerenjem te nas posjetite u PREVENTISU

O NAMA

Centar fizikalne medicine i rehabilitacije specijaliziran za područje fizikalne medicine i rehabilitacije, ortopedije i sportske medicine.

Rapska ulica 57, Zagreb

RADNO VRIJEME
  • Pon - Pet08:00 - 21:00
  • Subne radimo
  • Nedne radimo