PREVENTIS

Zatražite savjet psihologa

Savjetujte se sa psihologom

Sportski psiholozi imaju zadatak pomagati mladim i odraslim sportašima kako bi se mogli u potpunosti izraziti na sportskom planu s ciljem poboljšanja njihovih sportskih postignuća te svladavanjem emocionalnih problema s kojima se susreću unutar sportskih terena ali i van njega.

Ukratko, glavni je cilj sportskog psihologa pomoći mladim sportašima u njihovu razvoju ali i da na terenu pokažu svoj puni potencijal unatoč stresnoj situaciji u kojoj se nalaze.

Ukoliko se susrećete sa sljedećim dilemama tijekom sportske aktivnosti ili izvan nje, sportski psiholog je uvijek tu za Vas: 

Želite se bolje skoncentrirati tijekom treninga ili natjecanja?
Smatrate da Vam u nekim trenucima nedostaje motivacije? 
Niste sigurni koliko ćete daleko stići u sportu te Vas to brine?
Trema i napetost pred natjecanje čine izvedbu sportaša slabijom nego na treningu?
Smatrate da proživljavate preveliki stres tijekom dnevnih aktivnosti te natjecanja?
Razmišljate o tome kako će pogriješiti umjesto o tome što ćete napraviti ispravno?
Niste zadovoljni odnosom s trenerom?

prof. psihologije
Vesna Hude

PSIHOLOG

Diplomirala je na Odsjeku za psihologiju Filozofskog fakulteta u Zagrebu. Završila je edukaciju za gestalt socioterapeuta i tri stupnja edukacije iz realitetne psihoterapije.

Potražite savjet kod nas!

Vesna Hude je diplomirala na Odsjeku za psihologiju Filozofskog fakulteta u Zagrebu. Nakon kraćeg rada u vrtiću i jedanaest godina rada u školi, jedno vrijeme je radila kao organizacijski psiholog, a već 16 godina je zaposlena u okviru privatne prakse kao dječji i sportski psiholog.

Završila je edukaciju za gestalt socioterapeuta i tri stupnja edukacije iz realitetne psihoterapije. Članica je Sekcije za psihologiju sporta pri Hrvatskom psihološkom društvu, kao i Stručnog razreda za psihologiju sporta Hrvatske psihološke komore, već tri mandata. Tijekom osnovnoškolskog i srednjoškolskog školovanja bavila se sportskom gimnastikom desetak godina, nakon toga je još deset godina bila trener i međunarodni sudac HGS-a. U sportu je trenutno i u ulozi roditelja, kao majka dvoje sportaša.

Psihološku pripremu sportaša provodila je dvije godine u okviru reprezentacije RH u standardnim i latinskoameričkim plesovima. Radila je s perspektivnim športašima, surađivala s trenerima, roditeljima i sportskim djelatnicima u brojnim sportovima: tenisu, sportskom plesu, skijanju, judu, karateu, gimnastici, skokovima u vodu, ritmičkoj gimnastici, rukometu, nogometu, sinkroniziranom klizanju, košarci te umjetničkom i brzom klizanju. Brojni sportaši s kojima je radila postali su prvaci RH, jedna od njih i svjetska kadetska prvakinja i 2017. dobitnica nagrade Dražen Petrović, koja se dodjeljuje darovitim mladim sportašima.

Sportsku psihologiju je predavala trenerima plivanja na Plivačkoj akademiji, nakon toga je držala edukacije za trenere fitnessa i joge, a bila je i jedan od predavača psiholozima na dvije edukacije za posebnu dopusnicu iz psihologije sporta. Uz to, već dvije godine radi kao vanjski suradnik na Kineziološkom fakultetu u Zagrebu, gdje vodi vježbe iz Elemenata psihologije i Sportske psihologije, a predaje i na kolegiju “Djeca u sportu”.

O NAMA

Centar fizikalne medicine i rehabilitacije specijaliziran za područje fizikalne medicine i rehabilitacije, ortopedije i sportske medicine.

Rapska ulica 57, Zagreb

RADNO VRIJEME
  • Pon - Pet08:00 - 21:00
  • Subne radimo
  • Nedne radimo