Woman photo created by javi_indy - www.freepik.com Medicinska i sportska masaža | PREVENTIS
PREVENTIS

Masaža

Što Vam nudimo?

Rijetko koja aktivnost opušta tijelo kao dobra i kvalitetna masaža. Medicinska masaža često se preporučuje kao jedan od dijelova terapije kako bi svojim toplinskim učinkom djelovala opuštanje mišićne napetosti i spazma. U Centru Preventis medicinsku masažu provode isključivo fizioterapeuti, medicinsko osoblje koje stručno educirano kako bi prilagodili masažu bolnom stanju pacijenta te mu momentalno olakšali simptome. 

Medicinska masaža služi se nizom sustavnih pokreta na tijelu s ciljem manipuliranja tjelesnim tkivima (kožom, potkožjem, mišića i mišićnom fascijom). U tom smislu ona može imati terapijsku ali i dijagnostičku funkciju jer se mogu primijetiti dodatne bolne točke i količina kretanja kože i fascije u odnosu na mišiće. Izvodi se rukama te vrlo precizno djeluje na poboljšani rad mišićnog i živčanog sustava te cirkulaciju krvi i limfe. Medicinsku masažu primjenjujemo usmjeravajući se prema dijagnostici i problemu radi kojeg se osoba i javila za tretman. 

Kao najvažnije dobrobiti medicinske masaže bi spomenuli poboljšavanje sna, uklanjanje napetosti i bolova muskulature te uklanjanje psihičkih napetosti i glavobolja. Učinak mediciske masaže značajan je kod napete i bolne muskulature vrata i leđa u kojima se, zbog umora, nakupila mliječna kiselina (miogeloze). Svojim dodirom, medicinskom masažom postiže se i vrlo učinkovit analgetski mehanizam zbog čega pacijent nakon tretmana ne osjeća bolove ili ih osjeća znatno manje. 

Ukoliko se radi o bolnom stanju vezanom uz pritisak na živac, adekvatno prilagođena medicinska masaža opušta muskulaturu, time posljedično povećava prostore između kralježaka te se tako oslobađa živac koji uzrokuje bolove i trnce te ostale nelagode. Primjenom pritiska na bolno mjesto tijekom medicinske masaže, djelujemo na medijatore tkiva i štetne metabolite koji su odgovorni za grčenje mišića. Povećanjem topline i cirkulacije štetni metaboliti otklanjaju se iz stanice zbog čega mišićna napetost i bol popuštaju popušta. 

SPECIJALNA PONUDA

5 ili 10 tretmana parcijalnih masaža ili masaža cijelog tijela po sniženoj cijeni

O NAMA

Centar fizikalne medicine i rehabilitacije specijaliziran za područje fizikalne medicine i rehabilitacije, ortopedije i sportske medicine.

Rapska ulica 57, Zagreb

RADNO VRIJEME
  • Pon - Pet08:00 - 21:00
  • Subne radimo
  • Nedne radimo