html templates

PREVENTIS

CENTAR FIZIKALNE MEDICINE I REHABILITACIJE

Sportsko – prevencijski centar Preventis specijaliziran je za područje fizikalne medicine i rehabilitacije djece i mladih. Svjesni smo današnjeg ubrzanog tempa života koji se posebno snažno odražava na djecu, stvarajući tako životne navike štetne za njihovo zdravlje. 

Kako bismo najmlađima omogućili siguran i zdrav rast i razvoj, stručno i kontinuirano educiramo ih o pravilnom držanju tijela, zdravoj prehrani i lakšem suočavanju sa školskim i sportskim opterećenjima koje donose određena životna razdoblja. 

Također, obraćamo pozornost i na sportska prenaprezanja djece i adolescenata uslijed intenzivnih treninga dok njihov mišićno – koštani sustav još nije dovoljno sazrio. Cilj nam je što učinkovitije i brže otkloniti poteškoće i vratiti ih na sportske terene.  

Naša je misija prevencija sportskih i rekreativnih ozljeda, kao i svih problema vezanih uz rast i razvoj djece i mladih. Upravo to smatramo najvrjednijim ulaganjem! Želimo naglasiti kako je dječje zdravlje najvažnije, i takvo razmišljanje poticati kod same djece, roditelja, ali i sportskih trenera. Temelj rada u Preventisu individualni je pristup svakom djetetu. Shvaćamo kako ne postoje dvije potpuno jednake mlade osobe, dva jednaka problema ili dvije jednake ozljede. Zato, vrlo s(a)vjesni, svakome posvećujemo potpunu pozornost!

VRHUNSKI TIM STRUČNJAKA

Čine ga fizioterapeuti s iskustvom u radu s djecom,
kao i stručni suradnici iz područja kliničkog nutricionizma i sportske psihologije djece.

Tomislav Pleš prvostupnik je fizioterapije, magistar kineziologije i voditelj Centra fizikalne medicine i rehabilitacije ˝Preventis˝. Osnovna je djelatnost Centra Preventis liječenje akutnih i kroničnih ozljeda i oboljenja osoba svih dobi, a poseban naglasak stavlja se na rad s djecom i mladima. Iskustvo rada s djecom stekao je na Klinici za dječje bolesti ˝Klaićeva˝, u ambulanti dječje ortopedije. Tijekom svoga rada susretao se s problemima traumatskih prijeloma, predoperativnih i postoperativnih stanja, sindroma prenaprezanja i prirođenih oštećenja djece, čime je stvorio široko iskustvo u vođenju i rehabilitiranju različitih medicinskih stanja. U radu s odraslima iskustvo je stekao radom u privatnim poliklinikama grada Zagreba gdje je upoznao raznolika klinička stanja. Iskustvo rada u sportu stekao je u radu s mnogim profesionalnim sportašima, osvajačima brojnih odličja na svjetskoj razini. Od individualnih sportaša vrijedi istaknuti rad s tenisačima Anom Konjuh i Matijom Pecotićem.

Bio je član medicinskog tima i glavni fizioterapeut Hrvatske ženske softball reprezentacije na 21. Europskom prvenstvu u češkome gradu Ostravi. Tijekom i nakon studija sudjelovao je na brojnim kongresima vezanim uz liječenje i rehabilitaciju ortopedskih stanja i bolesti lokomotornog sustava među kojima je Kongres fizioterapeuta s međunarodnim sudjelovanjem u Opatiji. Među brojnim edukacijama i tečajevima koje je pohađao ističu se međunarodni Maitland tečaj dijagnostike i liječenja ortopedskih stanja, Kinesiotape tečaj i tečaj Normalnog pokreta.

Tijekom studija kineziologije aktivno je sudjelovao u pripremama sportaša za natjecanja. Kao fizioterapeut aktivan je u praćenju mladih perspektivnih sportaša tijekom cijele sportske sezone. U radu s njima, poseban naglasak stavlja na prevenciju ozljeda i uklanjanje mišićno – koštanog disbalansa kako bi mogli iskoristiti svoj puni potencijal.

Tomislav Pleš, bacc. physioth., mag. cin.
Voditelj Sportsko – prevencijskog centra "Preventis"

Dragana Olujić magistra je nutricionizma i direktorica Prehrambenog savjetovališta Nutricionist by Dragana Olujić čija je osnovna djelatnost prehrambeno savjetovanje s ciljem korekcije postojećih prehrambenih navika. Predavačica je na Kineziološkom fakultetu u Splitu, Medicinskom fakultetu u Splitu i Prirodoslovno – matematičkom fakultetu u Splitu, a specijalistica je za sportsku medicinu i prehranu sportaša. Od 2017. godine službena je nutricionistica HNK Hajduk Split i dugogodišnja nutricionistica Hrvatske jedriličarske reprezentacije, a dobitnica je priznanja za doprinos sportskom uspjehu na Olimpijskim igrama 2012.

Od individualnih sportaša vrijedi istaknuti suradnju s atletičarkom Blankom Vlašić i tenisačima Matom Pavićem i Petrom Martić. Autorica je nekoliko stručnih publikacija i knjiga te kolumnistica za internetske portale Živim.hr i Dalmacija Danas. Predavala je na mnogim stručnim konferencijama, a 2018. u Barceloni je prisustvovala na prvoj sportskoj nutricionističkoj konferenciji, u organizaciji Barca Innovation Hub gdje je dobila dva certifikata za položene online tečajeve. Trenutno je na doktorskom studiju na Prehrambeno-biotehnološkom fakultetu u Zagrebu.

Dragana Olujić
mag.nutr.

Vesna Hude je diplomirala na Odsjeku za psihologiju Filozofskog fakulteta u Zagrebu. Nakon kraćeg rada u vrtiću i jedanaest godina rada u školi, jedno vrijeme je radila kao organizacijski psiholog, a već 16 godina je zaposlena u okviru privatne prakse kao dječji i sportski psiholog.

Završila je edukaciju za gestalt socioterapeuta i tri stupnja edukacije iz realitetne psihoterapije. Članica je Sekcije za psihologiju sporta pri Hrvatskom psihološkom društvu, kao i Stručnog razreda za psihologiju sporta Hrvatske psihološke komore, već tri mandata. Tijekom osnovnoškolskog i srednjoškolskog školovanja bavila se sportskom gimnastikom desetak godina, nakon toga je još deset godina bila trener i međunarodni sudac HGS-a. U sportu je trenutno i u ulozi roditelja, kao majka dvoje sportaša.

Psihološku pripremu sportaša provodila je dvije godine u okviru reprezentacije RH u standardnim i latinskoameričkim plesovima. Radila je s perspektivnim športašima, surađivala s trenerima, roditeljima i sportskim djelatnicima u brojnim sportovima: tenisu, sportskom plesu, skijanju, judu, karateu, gimnastici, skokovima u vodu, ritmičkoj gimnastici, rukometu, nogometu, sinkroniziranom klizanju, košarci te umjetničkom i brzom klizanju.

Brojni sportaši s kojima je radila postali su prvaci RH, jedna od njih i svjetska kadetska prvakinja i 2017. dobitnica nagrade Dražen Petrović, koja se dodjeljuje darovitim mladim sportašima.

Sportsku psihologiju je predavala trenerima plivanja na Plivačkoj akademiji, nakon toga je držala edukacije za trenere fitnessa i joge, a bila je i jedan od predavača psiholozima na dvije edukacije za posebnu dopusnicu iz psihologije sporta. Uz to, već dvije godine radi kao vanjski suradnik na Kineziološkom fakultetu u Zagrebu, gdje vodi vježbe iz Elemenata psihologije i Sportske psihologije, a predaje i na kolegiju “Djeca u sportu”.

Vesna Hude 
prof. psihologije

© Copyright 2020 Preventis - Prava su pridržana / Izradio webfix.hr